Ce este apa micelară și ce sunt micelele


  • 11/05/2019

Apa micelară a devenit în ultimii ani vedeta soluțiilor pentru curățare și demachiere pentru numeroase femei și chiar și pentru bebeluși.

Care dintre noi nu are o apă micelară în baie sau în trusa personală de frumusețe?

În fiecare zi îmbibăm discheta în apă micelară, dar știm exact ce este aceasta? Secretul eficacității apei micelare sunt micelele pe care le conține. Dar ce sunt micelele și cum acționează ele?

Nu doar o apă micelară, ci mai multe pentru fiecare tip de ten, chiar și pentru bebeluși. Haideți să intrăm în universul micelar Eau Thermale Jonzac și să vedem ce este apa micelară.

DE CE EXISTĂ MICELE ÎNTR-O APĂ MICELARĂ?

Utilizăm apa micelară pentru a curăța și pentru a demachia pielea. Dimineața și seara vrem să eliminăm murdăria, impuritățile, machiajul și excesul de sebum acumulat pe piele. Toate aceste elemente sunt materii grase.

Însă natura este făcută așa încât apa și grăsimile nu se înțeleg! Altfel am putea folosi o apă simplă pentru a ne curăța.

Prin urmare, este necesar să fie adăugați agenți de curățare delicați, astfel încât apa să fie eficientă și să aibă o putere de curățare și demachiere!

Structura fosfolipida in soluție apoasa similară cu cea din apa micelara

Structura tensioactiv

CE SUNT MICELELE?

În formula unei ape micelare sunt încorporate molecule de spălare numite “tensioactivi” sau “surfactanți”.

Acești tensioactivi au o particularitate foarte interesantă: structura lor le permite să împace apa și grăsimile! Ei au un cap hidrofil, adică căruia îi place apa și o lungă coadă lipofilă, căreia îi plac grăsimile.

Acești tensioactivi scufundați în apă se poziționează în structuri sferice numite micele.

Tensioactivii iau aceste poziții pentru ca asa se simt cel mai “confortabil”! Capul lor e îndreptat spre apa în care au fost scufundați, iar cozile lor cărora le plac grăsimile dar nu le plac apa sunt adunate în inima sferei.

Schema unei micele in soluție apoasă asa cum functioneaza in apa micelaraAstfel, aceste micele vor prinde impuritățile și murdăria în centrul lor lipofil. Prin trecerea unei dischete îmbibate în apă micelară pe piele, murdăria exterioară (machiaj, particulele poluante din mediu …) și impuritățile legate de funcționarea naturală a pielii (transpirație, sebum, descuamare …) vor fi “prinse” în inima micelelor și îndepărtate ușor pe discheta din bumbac.

Apa micelară este formulată pentru a fi tolerată de toate tipurile de piele, deci nu este nevoie să se clătească.

DE CE MAI MULTE APE MICELARE JONZAC?

Deși toți avem nevoie de o apă micelara certificată organic și hipoalergenică* bazat pe apa termală a lui Jonzac, nu toți avem aceleași tip de piele!

Eau Thermale Jonzac propune deci 4 tipuri de apă micelara care combină eficiența, lejeritatea, prospețimea și delicatețea, adaptate fiecărui tip de piele.

APA MICELARĂ PENTRU TOATE TIPURILE DE PIELE CHIAR ȘI SENSIBILE

Apa micelară hidratantă** REhydrate curăță, elimină machiajul și calmează senzațiile neplăcute. Este potrivită pentru pielea sensibilă. Apa micelară hidratantă** REhydrate conține 15% apă termală Jonzac. De asemenea, conține glicerină vegetală și un agent delicat de curățare.

APA MICELARĂ PENTRU PIELE SENSIBILĂ ȘI REACTIVĂ

Apa micelara calmantă REactive curăță totul cu delicatețe. Ca toate apele micelare, micelele pe care le conține elimină impuritățile și urmele de machiaj. Concentrată în apă termală Jonzac, bisabolol și apă florală bio de mușețel, calmează pielea și ochii sensibili și are o toleranță excelentă.

APA MICELARĂ PENTRU PIELE MIXTĂ ȘI GRASĂ, CHIAR ȘI SENSIBILĂ

Apa micelara purifiantă Pure conține 15% apă termală Jonzac, apă florală bio de hamamelis care este astringentă, săruri naturale de zinc care sunt purifiante și nu conține alcool.

Apa micelara purifiantă Pure curăță și purifică fără a usca pielea. Micelele elimine impuritățile și urmele de machiaj. Concentrată în apă termală Jonzac, zinc și apă florală bio de hamamelis curăță și purifică pielea mixtă și grasă chiar și sensibilă.

APA MICELARĂ PENTRU NETEZIREA PIELII

Apa micelara anti-age Sublimactive curăță, demachiază și netezește pielea cu delicatețe. Micelele elimină impuritățile și urmele de machiaj de pe față, ochi și buze. Concentrată în apă termală Jonzac și acid Hialuronic natural această apă micelară netezește pielea și ridurile fine pentru o piele proaspătă și întinerită.

ȘI ÎNCĂ O APĂ MICELARĂ PENTRU BEBELUȘI!

Pentru a curăța fără riscuri pielea delicată a bebelușilor nu există nimic asemănător cu Apa micelara delicată pentru bebeluși care contine 20% apă termală Jonzac.

Fără parfum, testată sub control dermatologic și oftalmologic, toate apele micelare Jonzac sunt formulate pentru a minimiza riscurile de reacții alergice.

 

*Formulate și testate pentru a minimiza riscurile de reacții alergice. – **Hidratarea straturilor superioare ale epidermei.