EXPERTIZĂ ÎN PRODUSE BIO ȘI HIPOALERGENICE


Tratamentele Jonzac sunt produse bio certificate și exclud substanțele de sinteză care pot provoca iritații. Toate cremele Eau thermale Jonzac® sunt hipoalergenice1 pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice. Produsele cosmetice organice și hipoalergenice1 Jonzac sunt ideale pentru grija pe care o au față de toate tipurile de piele, chiar și cele mai sensibile.

 

CE ESTE IRITAȚIA CUTANATĂ?

Iritația cutanată se recunoaște după senzațiile de strângere, furnicături, eventual arsuri asociate cu roșeață.

Frecarea, cum ar fi cea cauzată de țesături aspre, scutecele pentru copii; mediul înconjurător, vântul, frigul …; dar, de asemenea, contactul repetat cu un produs de igienă sau de îngrijire iritant sau care conține materii prime iritante (de exemplu, sulfați5 în geluri de duș) pot provoca iritații.

 

CE ESTE O ALERGIE CUTANATĂ?

Alergia cutanată determină roșeață, edeme, vezicule și, în toate cazurile, mâncărimi. Aceastea sunt ceea ce numim urticarie și eczemă. Toate acestea implică sistemul imunitar.

În acest caz, e vorba despre un alergen care este implicat. Alergiile de contact pot fi cauzate de molecule cum ar fi anumiți conservanți (de exemplu, MIT “metilizotiazolinona”), dar și de unele elemente ale compozițiilor parfumate.

CARE SUNT GARANȚIILE UNUI TRATAMENT CERTIFICAT BIO JONZAC PENTRU PIELE MEA?

Cel puțin 95% din ingrediente sunt naturale sau de origine naturală.

Produsele certificate bio Jonzac nu conțin materii prime cu efecte potențial destabilizante asupra integrității pielii și care pot fi iritante pentru piele.

Ceea ce face din tratamentele certificate bio Jonzac, cosmetice în deplină afinitate cu pielea

De exemplu, diagrama formulărilor Jonzac exclude următoarele ingrediente:

  • În loc de emulgatori etoxilați iritanți (PEG “Polietilenglicol”) sunt utilizați emulgatori delicații: lecitine sau glucozide.
  •  Conservanții contestați (paraben și fenoxietanol) nu sunt prezenți în formulele noastre. Am dezvoltat un sistem eficient de conservare care garantează o bună toleranță: complexul brevetat 3C.
  • Nu sunt folosite uleiuri minerale ocluzive. Se selectează esteri din acizi grași sau din uleiuri vegetale.
  • Nu există coloranți de sinteză,nici filtre chimice potențial alergene în formulele noastre.
  • 100% din produsele noastre sunt lipsite de alergeni etichetabili si hipoalergenice1.

CE SUNT ȘI CE FAC PEG?

PEG este prescurtarea termenului Polietilen Glicol. Industria cosmetică convențională folosește PEG mai ales ca emulgatori.

Un studiu in vitro privind pielea reconstituită demonstrează o viabilitate celulară de 20% în prezența PEG. Atunci când PEG-urile intră în contact cu pielea reconstituită, aceste substanțe stresează celulele pielii până la deteriorare. Acest lucru poate duce la iritarea sau uscarea pielii imediat sau pe termen lung.

Aceste PEG sunt interzise în produsele certificate bio (organic).

Toate formulele Eau thermale Jonzac® conțin emulgatori-hidratanți pe bază de fosfolipide.

Același studiu demonstrează că utilizarea emulgatorilor fosfolipidici permite respectarea integrității pielii, deoarece nici o celulă nu este deteriorată la contact.

Acești emulgatori care respectă în totalitate pielea, vor putea astfel să își aducă aportul hidratant și în același timp să favorizeze eficaciența activilor prezenți în tratamentele Jonzac.

CE ÎNSEAMNĂ HIPOALERGENIC1?

Un tratament hipoalergenic1 este un tratament care este formulat și testat pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice. Prefixul “Hipo” înseamnă că riscul de a provoca o reacție alergică este mai mic decât în ​​mod normal.

Deoarece ființa umană este unică, riscul de alergie zero nu există. Eau thermale Jonzac® depune toate eforturile pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice.

Acest lucru înseamnă că formulele Jonzac sunt gândite prin prisma evitarii tuturor materiilor prime cu potențial alergenic cunoscut și verificarea absenței combinațiilor de materii prime a căror amestec unic și specific ar putea provoca o reacție.

CARE SUNT PARTICULARITĂȚILE FORMULELOR JONZAC?

Acestea sunt formule 100% sigure6 pentru piele datorită experienței în domeniul produselor cosmetice bio și al produselor hipoalergenice1.

Această experiență cumulează informații din ambele domenii, certificarea bio și hipoalergenicitate1 , și garantează o afinitate perfectă față de piele, deoarece exclude substanțele care sunt stresante și deranjante pentru piele.

Cu această alianță unică dintre Bio și Hipoalergenic1 tratamentele Jonzac sunt ideale prin faptul ca respectă toate tipurile de piele, chiar și cea mai sensibilă piele.

CUM EXPLICAȚI AFINITATEA CU PIELEA A FORMULELOR BIO ȘI HIPOLERGENICE1 JONZAC?

CHRISTINE LAFFORGUE, DERMO-FARMACOLOG, FACULTATEA DE FARMACIE, UNIVERSITATEA  PARIS SUD.

Formulele Jonzac certificate bio exclud PEG și aleg să opteze pentru emulgatori activi.

Acești emulgatori delicați sunt lecitine sau glucozide. În plus pe lângă formarea emulsiei, ele creează faze lamelare în faza apoasă a formulei. Aceste cristale lichide sunt adevărate rezervoare de apă.

Atunci când produsul Jonzac vine în contact cu pielea, apa conținută în rezervoarele create de emulgatorul activ va fi eliberată treptat în piele, asigurând astfel o hidratare4 de lunga durata.

Ingrediente sunt alese pentru toleranța lor și sunt combinate cu apa termală Jonzac, care activează metabolismul de regenerare celulară. Rezultă astfel produsele Jonzac, care intră într-o osmoză perfectă cu pielea și cu mecanismele sale naturale, fiind un aliat al tuturor tipurilor de piele chiar și a celei foarte sensibile.

1 Formulate și testate pentru a minimiza riscul reacțiilor alergice – 2 Extract uscat la 180°C – 3 La nivelul epidermei – 4 Hidratarea straturilor superioare ale epidermei – 5 Agenți tensioactivi sulfatați – 6 Sigur